fbpx
a

Over Rita’s

DE BESTE APPELTAART VAN AMSTERDAM

Rita is een echte kookfanaat en maakt voor iedereen altijd de lekkerste maaltijden klaar. Boodschappen doen en ingrediënten uitzoeken, zitten in haar genen en van alles weet ze het beste in huis te halen. Rita heeft in de loop der jaren een receptenboekje gemaakt met de lekkerste gerechten: van soepen & sauzen tot desserts. Uit dit boekje biedt Rita als eerste een van haar specialiteiten aan: Rita’s Apple Pie.

Rita’s Apple Pie is van oorsprong een recept van Rita’s schoonmoeder. Zo gaat dat meestal van moeder op dochter, maar in dit geval van schoonmoeder op schoondochter. Rita, overigens geboren in The Big Apple, komt al sinds klein kind bij haar schoonmoeder over de vloer. Al heel jong keek zij mee hoe haar schoonmoeder de appeltaart maakte, maar ook bijvoorbeeld de boterkoek en cake. Rita heeft dit recept verder geperfectioneerd en gemaakt tot wat het nu is: gewoon de lekkerste handgemaakte appeltaart. De appel valt dus niet ver van de boom…..

Rita gebruikt niet zomaar boter, maar maakt haar appeltaart van échte roomboter. Hier begint het mee. Dus geen concessies aan kwaliteit. Natuurlijk altijd de beste appels van het seizoen, vaak goudreinetten, met rozijnen, kaneel en meer. Een aantal geheimen van haar recept geeft Rita niet prijs, maar de toevoeging van ongebrande blanke amandelen is wel heel speciaal. De smaak van haar deeg is ongeëvenaard. Ook de structuur van de appels op haar taart is duidelijk anders dan anderen en daarom gewoon de lekkerste.

Uit Rita’s Apple Pie kan Rita 12 punten snijden.

Wat zij zeggen